Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile destinate populatiei a inregistrat, in august, o crestere de 0,4% fata de iulie, principalele majorari fiind surprinse la jocurile de noroc (34,1%), iar scaderi in activitatea de hoteluri si restaurante (15,2%), precum si cea de coafura si infrumusetare (9,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, in luna august 2007, cu 15,9% fata de luna iulie, arata datele Institutului National de Statistica.

Sectorul produselor alimentare, bauturi si tutun a inregistrat o crestere a volumului cifrei de afaceri de 25,1% in luna august 2007 comparativ cu luna iulie 2007, iar la produsele nealimentare o crestere cu 6,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in luna august 2007, comparativ cu luna precedenta, a avut o scadere nesemnificativa cu 0,1%, tendinta data de comertul cu autovehicule (-1,8%).

Comparativ cu luna august 2006, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat o crestere cu 33,7%, sustinuta atat de vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun (+59,5%), cat si de vanzarea de produse nealimentare (+10,4%).

Activitatea de servicii de piata pentru populatie in luna august 2007 a avut o cifra de afaceri cu 22,3% mai mare comparativ cu luna august 2006. Cresteri mai importante au avut loc la activitatea hotelurilor si restaurantelor (+55,6%) iar scaderi mai mari s-au inregistrat in principal la activitatea de spalare, curatare si vopsire a textilelor si blanurilor (-23,6%).

In primele opt luni ale anului, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, s-a inregistrat o crestere a volumului cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) cu 15,2%. Cresterea a fost sustinuta de vanzarea preponderenta de produse alimentare, bauturi si tutun (+20,7%) si de vanzarea de produse nealimentare (+9,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat, in primele opt luni ale anului o crestere cu 32,1% fata de perioada similara a anului trecut, sustinuta atat de comertul cu am¨£nuntul al carburantilor (+58,4%) cat si de comertul cu autovehicule (+20,8%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romanii vor fi numarati in 2021