"Poate daca nu ar fi fost criza asta financiara, i-as fi spus ministrului finantelor: <mergem pe 3% deficit bugetar?>". Avand in vedere aceasta situatie care afecteaza toate economiile si ca exista un potential de risc si la noi, probabil ca vom avea o politica mai prudenta. Vrem chiar, la un moment dat, sa revizuim proiectul de buget pe 2008 in asa fel incat sa tinem cheltuielile, banul public cat mai strans in mana", a declarat Tariceanu.

Ministrul Economiei si Finatelor, prezent la aceeasi conferinta de presa, a declarat ca rectificarea bugetara va avea loc, cel mai probabil, in luna martie. "Rectificarea va avea in vedere reducerea deficitului, dar nu pe domeniile prioritare", a precizat ministrul Varujan Vosganian.

Deficitul bugetar inregistrat in 2007, calculat dupa metodologia romaneasca, este de 2,4% din PIB, iar cel prognozat pentru 2008 este de 2,8%. Comisia Europeana a avertizat, luni, ca deficitul bugetar va ajunge la 3,2% in 2008 si la 3,9% in 2009, dupa metodologia de calcul a UE.