Gaz de France va fi asociata proiectului Nabucco

Presedintele Traian Basescu a anuntat la finalul intrevederii cu presedintele Frantei, Nicolas Sarkoyz, ca s-a convenit ca firma de stat Gaz de France sa fie asociata proiectului Nabucco.

"Am convenit ca firma de stat Gaz de France sa fie asociata proiectului Nabucco, Romania urmand sa fie un sustinator al Gaz de France in anagajarea proiectului Nabucco", a declarat seful statului.

Proiectul Nabucco presupune construirea unui gazoduct de 3.300 de kilometri lungime pentru a transporta gaz provenind din Orientul Mijlociu si Asia catre Uniunea Europeana, trecabnd prin Turcia si sud-estul Europei, pentru a reduce dependenta europenilor de importurile din Rusia.

Cinci tari deja asociate (Turcia, Romania, Bulgaria, Ungaria si Austria) sunt in cautarea a inca unui partener pentru a realiza pana in 2012 gazoductul, ce va porni din Caspica. O decizie referitoare la construirea conductei era asteptata la sfarsitul anului 2007, dar a fost amanata pentru primul trimestru al anului 2008, potrivit partenerului austriac din consortiu, grupul petrolier OMV.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri