"Declaratiile celor doi nu sunt contradictorii, ele sunt perfect complementare", a declarat Tariceanu.

Premierul a adaugat ca ministrul de Finante si guvernatorul BNR sustin acelasi lucruri - o politica mai stransa la nivelul Guvernului. "Ministrul de Finante, prin masurile pe care le-a anuntat, spune ca doreste reducerea deficitului bugetar si prin urmare o precautie suplimentara in ceea ce priveste politicile bugetare, tinand cont de turbulentele pe pietele financiare externe. Guvernatorul BNR spune acelasi lucru – este bine ca, la nivelul Guvernului, sa existe o politica mai stransa", a declarat Tariceanu, citat de NewsIn.

Mai mult, seful Executivului a declarat ca se bucura ca viziunea Guvernului asupra acestei chestiuni este impartasita de catre BNR.

Citeste si:

Isarescu a criticat, marti, calitatea politicilor fiscale elaborate de MEF, spunand ca una este sa cheltui bani de la buget pentru "televizoare si masini" si alta e sa cheltui pentru infrastructura. Isarescu a amintit ca fondurile trebuie folosite, nu doar alocate, pentru ca la sfarsit de an sa nu mai avem situatii in care bani multi sunt folositi prost.

"Eu, in locul guvernatorului, m-as sfii sa devin un analist in problemele ministerului de Finante, pentru ca BNR are de luat propriile reflectii in legatura cu politica pe care o duce si eu, in mod public, nu am facut niciodata referire la adresa politicii BNR", a reactionat Vosganian.

"Atunci cand ministrul Economiei si Finantelor, odata ales in functie, preia realitatea si arata natiunii ca trebuie restructurate cheltuielile, ca trebuie introduse criterii de eficienta, nu e firesc ca guvernatorul, in loc sa spuna <da, sunt de acord cu strategia pe care o adopta MEF in legatura cu distributia cheltuielilor>, sa spuna ca structura nu este buna. Nu mai vreau ca guvernatorul sa-mi atraga atentia", a precizat seful MEF.