George W. Bush, insotit de sotia sa, Laura, se va afla in Romania in perioada 1-4 aprilie pentru o vizita oficiala si pentru a participa la Summitul NATO. Cuplul prezidential american a fost intampinat pe aeroport de ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman.

Este pentru a doua oara cand presedintele Bush se afla in Romania. Precedenta vizita a avut loc in noiembrie 2002 si a fost marcata de un moment memorabil, potrivit sefului Casei Albe - aparitia unui curcurbeu chiar in momentul rostirii unui discurs-cheie in fata romanilor.

"Vreau sa spun ca una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le am cat timp am fost presedinte este ziua cand am vorbit in piata Revolutiei. Cand am urcat la tribuna si am fost coplesit de aparitia unui curcubeu. Nu o sa uit niciodata cand am privit inspre sotia mea, care statea chiar langa Nadia Comaneci. Am aratat inspre cer si am amintirea vie a miilor de oameni care au privit in sus nestiind la ce arat, pentru ca ploua. A fost un moment magic. Si vreau sa multumesc romanilor pentru calduroasa lor ospitalitate si abia astept sa le vizitez din nou tara", a spus presedintele american, intr-un interviu pentru TVR1 acordat saptamana trecuta.