Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a plasat obligatiuni de stat de tip benchmark pe trei ani si cinci luni, in valoare de 68,96 milioane lei (18,7 milioane euro), la care a acceptat un randament anual mediu de 9,82%, potrivit comunicatului transmis de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Randamentul anual maxim acceptat de Finante la aceasta licitatie a fost de 10%, iar rata cuponului a fost de 8%. Suma anuntata initial de MEF pentru licitatia de joi era de 200 milioane lei, iar obligatiunile au scadenta in 25 octombrie 2011, reprezentand redeschiderea emisiunii din 11 februarie 2008.

Cererea de cumparare venita din partea bancilor, de 441,9 milioane lei (120 milioane euro), a depasit de peste sase ori suma atrasa de minister.

La ultima licitatie pentru titluri de stat cu aceeasi scadenta, din 7 aprilie, MEF a atras 179,25 milioane lei, la un randament mediu de 9,80%pe an.

Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat, pentru trimestrul al doilea al acestui an, emisiuni de titluri de stat in valoare de 3 miliarde lei (peste 800 milioane euro), pentru finantarea deficitului bugetar si a datoriei publice guvernamentale.

MEF si-a propus redeschiderea unor emisiuni de obligatiuni de stat de tip benchmark in valoare de 300 milioane lei in luna mai.

Urmatoarea licitatie a MEF pentru obligatiuni de tip benchmark, scadente dupa cinci ani si in valoare de 100 milioane lei, va avea loc pe 22 mai.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Titluri de stat: Cum le poti cumpara si care este alternativa
Setari Cookie-uri