"De fapt, tinta este Hidroelectrica, cea mai mare si mai profitabila companie care a ramas in portofoliul statului, tinta este privatizarea Hidroelectrica sub pretextul acestei comasari, se doreste listarea la Bursa, cu cumparatori cu destinatie precisa. (...)Este o incercare de a ajunge la Hidroelectrica, cea care are cea mai ieftina energie, dupa nuclear din Romania. Motiune de cenzura pe tema aceasta este o tema activa pentru PSD", a declarat liderul PSD in cadrul unei dezbateri despre programul de guvernare al PSD.

Geoana a mai spus ca infiintarea unei companii nationale energetice e neavenita in conditiile razboiului in Caucaz, cand nu se stie ce implicatii asupra rutelor energetice va avea prezenta rusilor in Georgia sau rezultatul dialogului intre Rusia si UE cu privire la pretul de import a gazelor rusesti catre UE.

"Este unul din marile tunuri care se pregatesc pe final de mandat. Nu poate fi permis, este o incercare de a ajunge la Hidroelectrica, cea care are cea mai ieftina energie, dupa nuclear din Romania", a conchis presedintele social-democrat.

Citeste si:

PSD va depune o motiune de cenzura daca Guvernul va infiinta compania energetica nationala, a declarat si miercuri presedintele formatiunii, Mircea Geoana, care a caracterizat intentia executivului drept una antieconomica si antinationala. Liderul PSD a mai spus ca energia a devenit o tema economica si sociala strategica si ca Romania nu poate sa faca din acest domeniu o "jucarie pentru acolitii politici" ai actualei puteri.

Fostul ministru al Economiei, senatorul PC Codrut Seres, declara pe 29 iulie ca PC si PSD vor ataca in contencios administrativ hotararea de Guvern privind comasarea complexelor Rovinari si Turceni cu Hidroelectrica si infiintarea companiei energetice unice. De asemenea, pe 27 iulie PSD anunta prin vocea deputatului Iulian Iancu ca va depune motiune de cenzura daca Guvernul nu va renunta la ideea de a infiinta un "campion energetic".