Niciodată în istoria "agitată" a României securitatea naţională nu a fost garantată mai robust decât acum, a declarat, secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Mircea Geoană, într-un interviu, conform Agerpres.

El a spus că Summitul NATO de la Vilnius este unul cu un puternic efect transformator, cea mai importantă transformare fiind cea în privinţa planurilor de apărare, care ar urma să fie operaţionale până la finalul acestui an.

"Niciodată în istoria agitată a ţării noastre nu am avut securitatea naţională garantată mai robust decât acum", a subliniat secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană a afirmat că decizia Alianţei Nord-Atlantice privind alocarea a minim 2% pentru Apărare poate fi o şansă de renaştere a industriei din acest domeniu pentru România şi regiunea din care face parte.

"Pentru România şi pentru regiunea noastră - o şansă poate de renaştere a industriei de Apărare, de investiţii mai multe în cercetare, dezvoltare, inovare pentru tehnologii cu dublă utilizare, tineri antreprenori, inovatori care pot să înceapă un business interesant, cu o piaţă care este, de asemenea, foarte interesantă", a explicat el.

Secretarul general adjunct al NATO a vorbit în interviu şi despre hub-ul regional de antrenament pentru piloţii de F-16 care va fi construit în România, alături de Olanda şi de alţi parteneri internaţionali, şi va fi deschis şi pentru piloţii ucraineni, dar şi despre relaţia Alianţei Nord-Atlantice cu Ucraina şi Republica Moldova.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri