Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că Republica Moldova are şansa istorică de a adera la Uniunea Europeană şi astfel "de a evada din blestemul geografic".

"Republica Moldova este o ţară care are o şansă istorică de a evada din blestemul geografic. Pentru mine, ca lider al NATO, este extrem de important proiectul doamnei preşedinte Maia Sandu, şi cred că a marii majorităţi a cetăţenilor Republicii Moldova, indiferent ce limbă vorbesc acasă, fie că vorbesc ruseşte, ucraineană sau găgăuză. Cred că dacă ai de ales între a trăi în Europa şi a trăi într-un sistem de tip rusesc, post sovietic, cred că alegi Europa", a răspuns jurnaliştilor secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Acesta şi-a exprimat speranţa ca la Consiliul European, care va fi peste câteva zile, liderii europeni să urmeze avizul favorabil al Comisiei Europene şi să înceapă procedurile de aderare pentru Republica Moldova şi pentru Ucraina.

"Sunt absolut convins că proiectul preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, Republica Moldova în UE în 2030, este un proiect realizabil. Nu uşor, dar realizabil", a mai afirmat Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al Alianţei a participat la conferinţa "Securitate economică şi inovare pe flancul estic al NATO şi UE", eveniment care a avut loc la Palatul Culturii din Iaşi, unde au fost prezenţi reprezentanţi ai mediului academic, ai mediului de afaceri, politicieni.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri