Astfel, conform noii reglementari, in cazul exploatatiilor comerciale industriale de suine, autorizate sau inregistrate veterinar, sumele necesare procesului de identificare si inregistrare a suinelor, vor fi suportate de catre proprietar.

Masura a fost luata miercuri de guvern, potrivit Ordonantei de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG 127/2003, privind identificarea si inregistrarea suinelor, ovinelor si caprinelor.

Totodata, identificarea si inregistrarea ovinelor, caprinelor si suinelor (porci), precum si miscarea acestora in Sistemul National de Inregistrare a Animalelor se va realiza si de catre medicii veterinari cu drept de libera practica, potrivit Ordonantei de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG 127/2003, privind identificarea si inregistrarea suinelor, ovinelor si caprinelor.

Citeste si:

Medicii veterinari liber profesionisti vor putea presta aceasta activitate in temeiul unui contract de servicii, incheiat intre acestia si directiile judetene sanitar-veterinare pentru siguranta alimentelor, respectiv a municipiului Bucuresti.

In prezent, aceasta activitate este prestata numai de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.