Proprietarii exploatatiile industriale de porci vor plati pentru inregistrarea animalelor

Exploatatiile comerciale industriale de suine vor trebui sa plateasca pentru identificarea si inregistrarea porcilor, in timp ce, cele pentru ovine si caprine se vor face gratuit, costul fiind suportat din bugetul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), anunta NewsIn.

Astfel, conform noii reglementari, in cazul exploatatiilor comerciale industriale de suine, autorizate sau inregistrate veterinar, sumele necesare procesului de identificare si inregistrare a suinelor, vor fi suportate de catre proprietar.

Masura a fost luata miercuri de guvern, potrivit Ordonantei de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG 127/2003, privind identificarea si inregistrarea suinelor, ovinelor si caprinelor.

Totodata, identificarea si inregistrarea ovinelor, caprinelor si suinelor (porci), precum si miscarea acestora in Sistemul National de Inregistrare a Animalelor se va realiza si de catre medicii veterinari cu drept de libera practica, potrivit Ordonantei de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG 127/2003, privind identificarea si inregistrarea suinelor, ovinelor si caprinelor.

Medicii veterinari liber profesionisti vor putea presta aceasta activitate in temeiul unui contract de servicii, incheiat intre acestia si directiile judetene sanitar-veterinare pentru siguranta alimentelor, respectiv a municipiului Bucuresti.

In prezent, aceasta activitate este prestata numai de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri