"Am citit in presa ca presedintele a plecat <<linistit>>. Multi dintre noi nu si-au incasat salariile de trei luni. Am venit acum sa ne cerem drepturile salariile", a declarat un protestatar, citat de NewsIn. Sindicalistii au mai spus ca sunt nemultumiti de faptul ca nu au stiut de vizita presedintelui.

Salariatii au asteptat o ora in curtea societatii, timp in care reprezentanti ai sindicatului au discutat cu conducerea companiei, reprezentata de directorul Gheorghe Chisca. Acesta a admis ca se inregistreaza si unele intarzieri salariale, dar a precizat ca platile se fac conform graficelor stabilite subliniind, in acelasi timp, ca acestea sunt corelate cu incasarile din productia efectiva. Dupa discutiile cu directorul firmei, angajatii s-au reintors la lucru.

Presedintele Traian Basescu a vizitat, miercuri seara, combinatul de utilaj greu, ocazie cu care a fost informat de directorul societatii Gheorghe Chisca asupra situatiei actuale a fabricii. Chisca l-a asigurat pe seful statului ca unitatea nu are probleme si i-a transmis acestuia ca exista un portofoliu de comenzi de peste 40 milioane euro pentru anul 2009, iar cererile se ridica la 60 milioane euro. "Am venit extrem de ingrijorat la Fortus SA, dar plec linistit", a spus presedintele.

Citeste si:

Traian Basescu a avut si o scurta discutie cu cativa angajati ai societatii pe care i-a intrebat daca sunt probleme la companie, dar niciunul dintre acestia nu a dat vreun raspuns. "Speram sa fie bine", a fost singura replica a unui angajat in fata presedintelui, dupa ce seful statului i-a asigurat ca in anul 2009 compania nu va intra in faliment.

Datoriile Fortus SA se ridica la peste 70 milioane euro. Momentan, fabrica este in stare de insolventa, dupa ce a trecut printr-un proces de privatizare esuat. Conform unui plan de reorganizare care va fi supus aprobarii in luna februarie 2009, 500 de persoane ar putea fi disponibilizate. De asemenea, se vor vinde peste 50 de hectare de teren pentru plata datoriilor si relansarea fabricii.