Peste 3.000 de marinari romani nu vor mai putea naviga anul viitor, dupa ce mai multe companii de shipping au anuntat ca isi inceteaza activitatea pe fondul crizei economice internationale.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor Constanta (SLN), Adrian Mihalcioiu, a declarat ca in ultima perioada tot mai multi armatori si-au anuntat intrarea in faliment, iar cei mai afectati sunt marinarii care nu detin brevet. El a precizat ca efectele crizei mondiale afecteaza aproximativ 25% din marinarii romani, care provin cu precadere de la companii mici, intrate deja in procedura de faliment, potrivit NewsIn.

Cele mai multe firme de shipping care au anuntat disponibilizari sunt din Grecia, dar si din Marea Britanie.

Potrivit liderului SLN, peste 8.000 de navigatori romani isi vor petrece sarbatorile de iarna pe mare, in statisticile Autoritatii Navale Romane fiind inregistrati 23.000 de marinari.

Liderul Federatiei Internationale a Transportatorilor din Romania (ITF), Adrian Mihalcioiu, a mai precizat ca, pe parcursul acestui an, sindicatul sau a recuperat pentru navigatorii romani aproape 800.000 de dolari reprezentand drepturi salariale restante, iar pentru navigatorii straini care s-au aflat in porturile romanesti si au solicitat ajutor a recuperat aproape 2.000 de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Cîțu: Aș vrea să mă ia cineva la rost de ce nu creștem cu 40% investițiile
Setari Cookie-uri