Germania va adopta un nou plan de relansare economica

Germania va adopta pana la jumatatea lui ianuarie un nou plan de relansare a economiei, in contextul crizei financiare, a anuntat luni purtatorul de cuvant al guvernului.

"Decizia va fi luata pana la jumatatea lui ianuarie", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului german, Thomas Steg.

Ministrul german al finantelor Peer Steinbrueck indicase anterior, in cadrul unui interviu, ca in 5 ianuarie nu va fi luata nicio decizie. In data respectiva va avea loc o reuniune a sefilor formatiunilor ce fac parte din coalitia de la guvernare, printre care CDU a cancelarului Angela Merkel si partidul social-democrat SPD, unde vor fi discutate noi masuri de relansare.

In interviul acordat publicatiei Passauer Neue Presse, Steinbrueck a precizat ca planul ar putea implica mai multe aspecte, scrie NewsIn.

"Dezbatem ca sa ne dam seama cum am putea favoriza consumul. Ajutoarele pentru industria auto joaca un anumit rol, ca si reforma taxei pentru automobile", a declarat ministrul, reprezentant al SPD, refuzand, totusi, sa speculeze cu privire la amploarea planului.

Primul plan, adoptat in noiembrie, prevedea un efort bugetar de 12 miliarde euro pentru un impact estimat la 31 miliarde euro si a fost considerat insuficient de catre numerosi experti si reprezentanti ai clasei politice, chiar si din cadrul coalitiei de la putere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri