Peste 1.100 de vasluieni vor fi disponibilizati de la inceputul lunii martie

Agentia de Ocupare a Fortei de Munca Vaslui a anuntat ca 1.124 de vasluieni vor fi disponibilizati in lunile martie si aprilie, cei mai multi provenind de la SC Rulmenti SA Barlad, transmite NewsIn.

Directorului AJOFM Vaslui, Silviu Calancia, a declarat ca societatea Rulmenti Barlad va disponibiliza 840 de angajati.

"Am fost instiintati ca, incepand cu luna martie, 840 de angajati ai SC Rulmenti Barlad vor fi disponibilizati, masura fiind luata ca urmare a reducerii capacitatii de productie la 35%. De asemenea, 19 persoane care lucreaza la Leonardo Oradea, punct de lucru Vaslui, vor fi trimise in somaj. Si in luna aprile s-au anuntat disponibilizari colective, la Vastex Vaslui. Este vorba de 265 muncitori, trimisi in somaj din cauza crizei financiare care a a afectat fabrica”, a declarat directorul AJOFM Vaslui, Silviu Clancia.

Conform Contractului Colectiv de Munca, salariatii de la SC Rulmenti SA care vor fi trimisi in somaj vor beneficia si de salarii compensatorii.

Numarul salariilor compensatorii pe care le vor incasa persoanele disponibilizate a fost stabilit in functie de vechimea acestora in munca, valorea unui salariu compensatoriu fiind stabilita la 800 de lei. Salariatii cu maximum sase ani vechime vor incasa trei salarii compensatorii, cei cu vechime mai mica de zece ani vor primi patru salarii, cei cu vechime intre 10 si 20 de ani vor incasa cinci salarii compensatorii, iar muncitorii cu peste 20 de ani vechime vor primi sase salarii.Judetul Vaslui are o rata ridicata a somajului, de 10,3%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri