Efect al crizei: Mai putine autorizatii de munca pentru straini in 2009

Executivul a adoptat in sedinta de Guvern o hotarare prin care stabileste eliberarea in acest an a 8.000 de autorizatii de munca pentru straini, cu 67% mai putine decat in 2008, pe fondul crizei actuale care influenteaza cererile de pe piata muncii, a anuntat Ministerul Muncii.


Numarul de autorizatii de munca eliberate strainilor se stabileste anual prin Hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii Familiei si Protectiei Sociale, in concordanta cu politica privind migratia fortei de munca si luand in consideratie situatia pietei muncii din Romania, scrie NewsIn.

"Raportat la efectivul salariatilor din economie, 8.000 de straini incadrati in munca in Romania, in baza autorizatiilor de munca, reprezinta aproximativ 0,2% din numarul total al angajatilor romani sau straini din Romania", potrivit MMFPS.

Hotararea de Guvern a fost publicata in Monitorul Oficial 156 din 12 martie 2009.

In 2008 au fost emise initial 15.000 de autorizatii de munca noi pentru straini, din care 1.649 au fost anulate pe parcursul anului, potrivit datelor transmise catre NewsIn de Oficiul Roman pentru Imigrari.

In 2007, numarul autorizatiilor de munca emise pentru straini a fost de 5.500, din care 166 au fost anulate.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri