Inflatia anuala inregistrata de Romania in februarie 2009, de 6,9%, a depasit de peste patru ori media din Uniunea Europeana (UE), Romania fiind pe pozitia a treia in cadrul statelor membre cu cea mai ridicata inflatie anuala, potrivit datelor publicate de Eurostat.
In a doua luna a acestui an, statele membre ale UE cu cea mai pronuntata inflatie anuala au fost Letonia, cu 9,4%, Lituania, cu 8,5%, si Romania, cu 6,9%, potrivit datelor comunicate de biroul european de statistica.

In schimb, cele mai scazute rate ale inflatiei anuale au fost inregistrate, in februarie, in Irlanda si Portugalia, de 0,1%, respectiv Cipru, de 0,6, anunta NewsIn.

Inflatia anuala s-a temperat usor in februarie, pana la 1,7% in UE, de la 1,8% in luna anterioara, in timp ce in zona euro, inflatia anuala s-a adancit usor pana la 1,2% in zona euro, de la 1,1% in ianuarie.

Din datele Eurostat a reiesit ca, fata de prima luna din 2009, inflatia anuala s-a temperat in 11 de state membre, s-a mentinut stabila in doua si a crescut in 13.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), Romania a avut in februarie 2009 o inflatie anuala de 6,89%, peste asteptarile economistilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
FMI: recesiunea provocată de coronavirus este mai gravă decât criza din 2008
Setari Cookie-uri