Ministrul economiei, Adriean Videanu a discutat in Republica Azerbaidjan despre o posibila colaborare a companiei azere de stat de petrol si gaze SOCAR cu Oil Terminal, Conpet si Oltchim si Romgaz, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Economiei.

Ministrul Adriean Videanu se afla, intre 1 si 3 iulie, in Republica Azerbaidjan, unde s-a intalnit cu presedintele republicii, E.S. Ilham Aliyev.

"In cadrul discutiilor, au fost abordate probleme energetice strategice, care vizeaza atat securitatea energetica in zona Marii Negre, cat si aspecte referitoare la proiectul Nabucco.

De asemenea, colaborarea dintre compania azera SOCAR si companiile romanesti Romgaz, Oil Terminal, Conpet si Oltchim s-a aflat pe agenda discutiilor celor doi demnitari. In acest context, s-a stabilit constituirea unei comisii mixte la nivel de tehnicieni, care sa inceapa sa lucreze chiar de saptamana viitoare, pentru a identifica oportunitatile de colaborare in proiecte cu aplicabilitate in cel mai scurt timp", se arata in comunicat, informeaza NewsIn.

Comisia mixta interguvernamentala romano-azera a semnat astazi Protocolul de colaborare a comisiei.

Adriean Videanu a declarat miercuri seara ca producatorul national de gaze Romgaz va colabora cu SOCAR (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), compania azera de stat de petrol si gaze, pentru a face explorari impreuna in Azerbaidjan.

Videanu a precizat ca spera sa semneze un acord in acest sens, la sfarsitul lunii septembrie, atunci cand presedintele Republicii Azerbaidjan, E.S. Ilham Aliyev, va efectua o vizita in tara noastra.

In cadrul vizitei din Republica Azerbaidjan, ministrul Economiei a mai avut intrevederi si cu ministrul Industriei si Energiei, Natig Aliyev, ministrul Afacerilor Externe, Elmar Mammadyarov, precum si cu presedintele SOCAR, Rovnag Abdullayev si cu primul ministru al Republicii Azerbaidjan, Artur Rasizade.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Videanu a primit aprobarea sa construiasca un cartier in Bucuresti