"Sunt cheltuieli curente care practic trebuie achitate si care vor fi acum, la inceputul lunii iulie, aduse in graficul stabilit. Suntem intr-un grafic care poate fi rezolvat, este vorba de 48 de milioane de euro. Reprezentantul Bechtel (n.red. Michael Meads, directorul proiectului autostrazii Transilvania) delicat si elegant mi-a spus ca exista usoare intarzieri, dar, repet, nu sunt probleme majore in ceea ce vizeaza asigurarea finantarii, pentru ca aducem banii din trimestrul 4 in trimestrul 3, de aceea vor fi bani pentru a tine la ritm de 7 zile pe saptamana lucrarile de infrastructura", a afirmat premierul, citat de NewsIn.

Boc a reiterat faptul ca isi doreste ca 42 de kilometri de autostrada sa fie "in regula" pana de Craciun. Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, Ioan Pantelimon, a afirmat, la randul lui, ca tronsonul 2B al autostrazii Transilvania era, la 1 iulie, finalizat in proportie de 75%.

"La sfarsitul anului 2008, stadiul fizic era undeva la 28%, iar la 1 iulie suntem undeva la peste 75%", a declarat Pantelimon, adaugand ca dupa finalizarea tronsonului 2B exista deja documentatii depuse la Guvern pentru a continua lucrarile la autostrada Transilvania pe tronsonul 3C.

Potrivit lui Ioan Pantelimon, duminica, in momentul vizitei premierului Emil Boc pe santierul din comuna Gilau a autostrazii Transilvania, 4.000 de muncitori erau angrenati in lucrarile de pe intregul traseu al autostrazii.

Bilantul autostrazilor romanesti in ultimele 2 decenii: 14 km pe an