Primul-ministru, Emil Boc, a asigurat firma americana Bechtel, ca Guvernul Romaniei va plati in cursul acestei luni datoria de 48 de milioane de euro pentru constructia Autostrazii Transilvania.
"Sunt cheltuieli curente care practic trebuie achitate si care vor fi acum, la inceputul lunii iulie, aduse in graficul stabilit. Suntem intr-un grafic care poate fi rezolvat, este vorba de 48 de milioane de euro. Reprezentantul Bechtel (n.red. Michael Meads, directorul proiectului autostrazii Transilvania) delicat si elegant mi-a spus ca exista usoare intarzieri, dar, repet, nu sunt probleme majore in ceea ce vizeaza asigurarea finantarii, pentru ca aducem banii din trimestrul 4 in trimestrul 3, de aceea vor fi bani pentru a tine la ritm de 7 zile pe saptamana lucrarile de infrastructura", a afirmat premierul, citat de NewsIn.

Boc a reiterat faptul ca isi doreste ca 42 de kilometri de autostrada sa fie "in regula" pana de Craciun. Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, Ioan Pantelimon, a afirmat, la randul lui, ca tronsonul 2B al autostrazii Transilvania era, la 1 iulie, finalizat in proportie de 75%.

"La sfarsitul anului 2008, stadiul fizic era undeva la 28%, iar la 1 iulie suntem undeva la peste 75%", a declarat Pantelimon, adaugand ca dupa finalizarea tronsonului 2B exista deja documentatii depuse la Guvern pentru a continua lucrarile la autostrada Transilvania pe tronsonul 3C.

Potrivit lui Ioan Pantelimon, duminica, in momentul vizitei premierului Emil Boc pe santierul din comuna Gilau a autostrazii Transilvania, 4.000 de muncitori erau angrenati in lucrarile de pe intregul traseu al autostrazii.

Bilantul autostrazilor romanesti in ultimele 2 decenii: 14 km pe an


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri