Astfel, patru asociatii de vanatoare vor licita pentru fondul de vanatoare de la Balc. De asemenea, vor mai fi licitate 20 de fonduri, iar alte 20 de fonduri vor fi scoase la licitatie in data de 22 iulie, anunta NewsIn.

Dosarele a patru asociatii de vanatoare au fost acceptate pentru a participa la licitatia cu strigare din data de 21 iulie pentru atribuirea dreptului de gestionare a faunei cinegetice de la Balc, la care omul de afaceri Ion Tiriac a renuntat in urma cu ceva timp. Cele patru asociatii de vanatoare care si-au depus dosarele si au fost admise pentru licitatie sunt AV Valea lui Liman Faget, AV Waidmannsheil, AVPS Artemis si Asociatia Clubul Romsilva Sf. Gheorghe.

Consilierul in cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltare Rurala (MAPDR), Ilie Mihalache, a declarat, in 16 iunie, ca fondul de vanatoare de la Balc, la care omul de afaceri Ion Tiriac a renuntat, va fi scos la licitatie la jumatatea lunii iulie, dupa ce nicio asociatie de proprietari nu a facut solicitare pentru atribuirea directa.

Reprezentantul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a explicat ca din cele 44 de fonduri de vanatoare pentru care ministerul a initiat procedurile de atribuire directa in data de 21 mai, doar trei au fost atribuite asociatiilor de proprietari.

Totodata, potrivit unui anunt publicat pe site-ul ministerului de resort, fondul de vanatoare numarul 13 Cormaia din judetul Bistrita Nasaud a fost atribuit Asociatiei Cinegetice "Ursul Brun", fondul de vanatoare numarul 51 Rachitele din judetul Cluj a fost atribuit Asociatiei Vanatoresti Cornul de Aur, iar fondul de vanatoare numarul 20 Oituz din judetul Bacau a fost atribuit Ocolului Silvic Privat Oituz S.R.L.

Oficialul MAPDR a mai declarat ca Ion Tiriac nu a renuntat si la complexul de vanatoare, care are statut de crescatorie de vanat si nu face parte din fondul cinegetic national. Acesta ii va ramane omului de afaceri. Ion Tiriac a incheiat in anul 2005 un contract cu Regia Nationala a Padurilor pentru o perioada de 10 ani pentru complexul de vanatoare de la Balc, care se intinde pe o suprafata de 1.157 hectare.

In ultimii ani, omul de afaceri Ion Tiriac a organizat pe domeniul de la Balc partide de vanatoare la care au fost invitati importanti oameni de afaceri europeni.