A opta luna de scadere pentru afacerile din industrie

Cifra de afaceri din industrie a scazut in luna iunie cu 16,6% fata de luna similara din 2008, marcand a opta luna la rand de declin, dupa diminuarea semnificativa a afacerilor din industria extractiva si de prelucrare, potrivit datelor Institutul National de Statistica (INS).
Ultima luna de crestere a fost in octombrie 2008, cand afacerile din industrie au urcat cu 7,3% fata de aceeasi luna din 2007.

Afacerile din industria extractiva s-au redus in iunie cu 18,1% fata de aceeasi luna din 2008, iar din cea prelucratoare, cu 16,5%, potrivit INS, informeaza NewsIn.

Pe marile grupe industriale, cel mai mare declin a avut loc in luna iunie in ce priveste cifra de afaceri din industria energetica, unde afacerile s-au redus cu 33,9% fata de aceeasi luna din 2008.

Fata de luna mai, cifra de afaceri din industrie a crescut in iunie pe total industrie cu 7,4%, sustinuta de cresterea afacerilor din industria prelucratoare, cu 7,6%, si din sectorul extractiv, cu 2,3%.

In perioada 1 ianuarie - 30 iunie, cifra de afaceri din industrie s-a comprimat cu 17,2%, ca urmare a scaderii cu 17,5% a afacerilor din industria prelucratoare si cu 10% a celor din sectorul extractiv.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri