Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, Ioan Pantelimon, a declarat ca s-a produs o denivelare de circa patru centimetri pe o singura banda, pe o lungime de circa 20 m, cel mai probabil cauzata de o acumulare de apa, scrie NewsIn.

"Practic, noi nu am preluat centura, ci i-am dat drumul circulatiei pentru a nu sufoca municipiul Gherla de Sfanta Maria (n.r. in apropierea Gherlei se afla Manastirea Nicula, unde zeci de mii de pelerini au venit duminica sa sarbatoreasca hramul manastirii). Proiectantul, contructorul si consultantul au fost la fata locului, au facut studii geo pentru a stabili exact cauza denivelarii si vor face lucrarile de remediere pe banii lor", a afirmat Pantelimon. El a mai spus ca are promisiuni de la constructor ca receptia lucrarii va avea loc peste cel mult doua saptamani.

Directorul DRDP a adaugat ca firma care a construit centura a dorit sa dea drumul circulatiei rutiere pe ea si pentru a decongestiona o alta portiune de drum de pe teritoriul municipiului, a carei lucrare de reabilitare sunt pe cale de a o face.

Centura de ocolire a municipiului Gherla are o lungime de 5,5 km, valoarea investitiei fiind de 7,8 milioane de lei.

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au inaugurat, pe 14 august, centura de ocolire a municipiului Gherla, in prezenta a zeci de locuitori si a autoritatilor locale.