Asociatiile profesionale din agricultura sprijina candidatura lui Dacian Ciolos pentru postul de comisar european pe agricultura, considerandu-l persoana "cea mai potrivita" pentru aceasta functie, au declarat reprezentantii Agrostar, FNPAR si LAPAR.

"Politicile agricole nu se fac in tara, se fac la nivel comunitar, la Bruxelles, si avem nevoie de un om acolo, care sa isi spuna cuvantul in realizarea acestor politici, astfel incat sa fie indreptate spre sprijinirea agricultorilor. FNPAR a sustinut aceasta candidatura si il consideram cel mai potrivit pentru aceasta functie", a declarat presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli (FNPAR), Viorel Matei, citat de NewsIn.

De asemenea, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) Adrian Radulescu sustine ca Dacian Ciolos poate ajuta la crearea unor politici pentru agricultura astfel incat tarile din SE Europei, inclusiv Romania, sa beneficieze de avantajele acestora.

"Este postul necesar pentru Romania, iar daca Dacian Ciolos va primi acesta functie va putea sa ajute la crearea unei politici agricole europene coerente, pentru ca are o exprienta in acest domeniu, fiind si fost ministru al agriculturii. Ar putea fi create politici bune si pentru tarile din Sud-Estul Europei, care chiar au o agricultura deficitara si au nevoie de tot sprijinul ce poate fi acordat", a spus Adrian Radulescu.

Aceasta a mai spus ca il considera potrivit pe Dacian Ciolos pentru functia de comisar european pe agricultura datorita experientei sale in domeniu si in baza cunostintelor acestuia in domeniul politicilor agricole comunitare.

Presedintele Federatiei Agrostar Niculae Stefan a declarat pentru NewsIn ca pentru Romania este important sa obtina acest post pentru consolidarea relatiilor cu UE.

"Agrostar sustine candidatura lui Dacian Ciolos si consideram ca toate formatiunile politice din Romania ar trebui sa sprijine castigarea acestui post avand in vedere ca agricultura Romaniei ar inregistra un pas important in relatiile si parteneriatul cu Uniunea Europeana. De asemenea, ar fi o performanta a Romaniei, tara preponderent agrara, sa aiba un comisar european care sa se ocupe de agricultura", a spus Stefan,

Acesta a adaugat ca si europarlamentarii romani ar trebui sa sustina candidatura lui Dacian Ciolos si castigarea acestui post. De asemenea, Stefan a mai spus ca a solicitat sindicatelor din Franta, Germania si Polonia sa sprijine Romania in obtinerea functiei de comisar european pe agricultura.

Premierul Emil Boc, a declarat luni, la finalul sedintei de Guvern, ca Executivul l-a nominalizat pe Dacian Ciolos pentru functia de comisar european. El a mai spus ca aceasta propunere va fi trimisa in cursul acestei zile presedintelui Basescu. Boc a mai precizat ca Romania asteapta semnarea Tratatului de la Lisabona de catre Cehia, eveniment dupa care presedintele CE va incepe sa-si constituie echipa de comisari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri