"Daca voi deveni presedinte al Romaniei, Klaus Johannis va fi premier. Este un lucru clar pe care il spun opiniei publice", a spus Antonescu.

"Prelungirea crizei politice provoaca intr-adevar multe probleme economice, dar presedintele se face direct responsabil pentru accentuarea si prelungirea ei", a acuzat Antonescu.

El a spus ca nu il cunoaste pe Lucian Croitoru, dar ca porneste de la premisa ca este un om competent, pe care Klaus Johannis, ca premier, l-ar putea coopta in Cabinetul sau.

De asemenea, liderul PSD Mircea Geoana a spus ca seful statului a propus un nume "despre care se stie ca nu are sustinere" in Parlament si ca Traian Basescu apeleaza "la un santaj politic si constitutional" pentru a pastra Guvernul Boc pana la alegeri.

Johannis: Nu sunt dezamagit

"Nu sunt dezamagit, intr-un fel a fost de asteptat acest pas. Ii doresc succes domnului Croitoru. Va fi destul de greu sa obtina o majoritate parlamentara", a transmis Klaus Johannis in urma aflarii vestii de desemnare a lui Lucian Croitoru.

Neamtul a declarat ca Traian Basescu l-a contactat personal pentru a-i da vestea inainte de a face declaratia publica si l-a asigurat ca hotararea sa nu este una personala si nu se indreapta impotriva sa. Presedintele i-a transmis primarului sibian ca ar fi interesat de o viitoare colaborare.

"Bineinteles ca daca am acceptat de principu, atunci pozitia mea e in continuare aceeasi si sunt dispus la viitoare negocieri", a incheiat Johannis.

Cititi mai multe aici.