Banca Mondiala amana vizita in Romania pana la alegerea unui nou guvern

Reprezentantii Bancii Mondiale isi amana vizita in Romania, programata initial pentru saptamana aceasta, care trebuia sa aiba loc in acelasi timp cu cea a misiunii FMI, pana la formarea unui nou guvern, au declarat reprezentanti ai institutiei.
"Banca Mondiala a amanat vizita programata initial pentru saptamana aceasta pana la formarea unui nou guvern. Aceasta trebuia sa fie realizata in comun cu cea a misiunii FMI, avand in vedere rolul Fondului, de coordonator al programului de finantare externa a Romaniei", au precizat reprezentantii institutiei financiare internationale, citati de NewsIn.

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat saptamana trecuta, in urma caderii guvernului Boc, ca o misiune care sa inceapa discutiile cu autoritatile romane privind cea de-a doua revizuire a programului de finantare externa va veni in Romania imediat ce noul cabinet va fi format.

Anterior, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, declara ca FMI se asteapta ca statul sa-si indeplineasca angajamentele asumate prin acordul de finantare externa indiferent de cine formeaza Executivul.

"Avem un program cu Romania, nu cu un anumit guvern. Ne asteptam ca statul sa-si indeplineasca angajamentele indiferent de cine face parte din Executiv", a spus Lybek, intrebat daca estimeaza ca exista riscuri mai mari ca Romania sa rateze tintele asumate in acordul cu FMI pentru finalul acestui an in urma caderii guvernului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Rata anuală a inflaţiei a urcat la 2,6% în luna iunie
Setari Cookie-uri