El a apreciat ca deficitul prevazut in bugetul pentru 2010 permite bancii centrale sa isi poata atinge tinta de inflatie, in pofida majorarii accizelor.

FMI a anuntat vineri ca o misiune a Fondului, condusa de Jeffrey Franks, va veni in perioada 20-27 ianuarie la Bucuresti, impreuna cu delegatii ale CE si Bancii Mondiale, pentru a discuta despre eliberarea transelor III si IV, in valoare totala de 2,3 miliarde euro, din imprumutul extern al Romaniei.

Popa (foto) a mai spus ca actualul nivel al dobanzii de politica monetara este potrivit pentru economie, iar BNR isi va continua politica de reducere a costurilor de creditare in "pasi marunti", anunta NewsIn.

In prima sedinta de politica monetara din acest an, consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a redus dobanda cheie de la 8% la 7,5%.

Pentru finalul acestui an, BNR are fixata o tinta de inflatie de 3,5% plus sau minus un punct procentual (2,5-4,5%). La finalul anului trecut, rata anuala a inflatiei a fost de 4,74%, banca centrala ratandu-si pentru al treilea an la rand tinta de inflatie.