Comertul cu amanuntul si en-gros este lider in topul infractiunilor fiscale, cu 454,8 milioane lei noi si 443 de sesizari penale pentru evazionisti. In Topul evazionistilor fiscali, pe locul doi stau prestarile de servicii cu 347 milioane lei noi si 144 de sesizari penale, urmate de valorificarea deseurilor reciclabile - cu peste 230 milioane lei si 130 sesizari la parchet si comertul cu produse petroliere - 170 milioane lei, dar doar 31 sesizari.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a facut publice, ieri, rezultatele din raportul de control fiscal pe primele noua luni. Alcoolul si bauturile alcoolice au sustras peste 96 milioane lei noi, din care 66 milioane lei noi prin diferente de impozite, taxe si contributii si 45 milioan elei noi din dobanzi si penalitati (10 sesizari penale). Constructiile si industria lemnului figureaza si ele intre domeniile in care se Fiscul este eludat, cele mai multe ilegalitati fiind constatate la materiale lemnoase (91 de sesizari penale pentru 99 milioane lei noi). Fiscul a atras 1,817 miliarde lei noi ca venituri suplimentare la buget prin peste 94.000 de controale fiscale derulate. Practicile ilegale constatate de inspectori l-au determinat pe presedintele ANAF sa declare ca romanii l-au depasit de mult pe Al Capone. Firmele private au fost cel mai des controlate de inspectori, in 75% din totalul actiunilor din acest an (71.491 firme).

Sebastian Bodu a refuzat, ieri, sa comenteze rezultatele, ramanand in silenzio stampa. Presedintele ANAF nu a mai oferit date noi, asa cum promisese, dupa actualizarea pe 31 octombrie a Listei datornicilor la bugetele de stat.

ANAF continua sa execute silit datornicii din fotbal si merge inainte, dupa cum ne-a declarat Dorin Tiganas, purtatorul de cuvant al institutiei. Structura veniturilor suplimentare atrase arata ca impozitele, taxele si contributiile detin 56,9% din total venituri, respectiv 1.033,9 milioane lei noi, urmate de dobanzile si penalitatile de intarziere de 694,4 milioane lei noi, respectiv 38,2%, amenzile contraventionale si confiscarile de bunuri insumand 89,1 milioane lei, respectiv 4,9%, ne-a mai spus Dorin Tiganas.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri