Pieter Wessel, partener coordonator in cadrul companiei de audit si consultanta Deloitte Romania, mizeaza pe o crestere a TVA la 22% in urmatoarea perioada, in timp ce reprezentantii ministerului Finantelor Publice spun ca nu stiu nimic despre o eventuala majorare a taxei.
“Pariez ca TVA va creste in urmatoarea perioada la 22%. Nu stiu ce cred cei de la Ministerul Finantelor, dar asta presimt ca se va intampla”, a spus Pieter Wessel (foto) in cadrul forumului de legislatie si fiscalitate TaxEU.

In schimb, reprezetantii Finantelor declara ca nu s-a luat in calcul pana in acest moment o eventuala majorare a TVA.

“Directia de TVA din cadrul ministerului Finantelor nu a primit, pana acum, nicio instiintare in privinta majorarii TVA”, a afirmat Mariana Vizoli, director al directiei de legislatie in domeniul TVA din cadrul Ministerului de Finante.

Mai mult, Dragos Doros, director al directiei generale legislatie impozite directe din cadrul Ministerului Finantelor, este de parere ca sistemul de taxe din Romania este predictibil, ceea ce reprezinta un avantaj pentru mediul de afaceri.

“Taxele din Romania sunt stabile, chiar daca exista modificari continue la nivelul Codului Fiscal. Un exemplu este cel al mentinerii nivelului cotei unice. Programul de guvernarea prevedea mentinerea cotei unice la nivelul actual, ceea ce s-a si intamplat si ceea ce se va intampla si in continuare”, a mentionat Doros.

In ultima perioada, tot mai multi consultanti conectati
direct la mediul de afaceri local sunt de parere ca Ministerul Finantelor va majora valoarea TVA pentru a genera o crestere a veniturilor bugetare.

Recent, reprezentantii companiei PricewaterhouseCoopers (PwC) afirmau ca Guvernul ar putea recurge la cresterea taxei pe valoare adaugata (TVA) inca din acest an cu 1-2 procente, de la nivelul actual de 19%, pentru a mari incasarile bugetare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri