"Aceasta este o situatie temporara luata de noi, intrucat Romania se afla in criza. Dupa depasirea acestei perioade, angajatii de la stat vor putea cumula pensia cu salariul", a precizat Seitan, citat de NewsIn.

Guvernul a decis sa ia aceasta decizie dupa ce FMI a cerut Romaniei reducerea cheltuielilor pentru a se incadra in deficitul bugetar convenit.

Prevederile actului normativ ii vizeaza pe pensionarii proveniti din cadrele militare si functionarii publici cu statut special din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, pensionarii sistemului de asigurari sociale al avocatilor, pensionarii sistemelor proprii de asigurari sociale ale cultelor recunoscute de lege si beneficiarii pensiilor de serviciu, stabilite prin legi speciale sau statute profesionale.

Executivul estima anul trecut ca va economi la bugetul de stat de 60 milioane lei in 2009 si 65 milioane lei in 2010 prin interzicerea cumulului pensiei cu salariul pentru bugetarii care castiga mai mult decat salariul mediu pe economie.