Primaria Capitalei va plati 900.000 de euro pe ceasuri aurite

Municipalitatea bucuresteana va cheltui peste 3,6 milioane lei (circa 900.000 de euro) pentru 20 de ceasuri cu ornamente din aur, desi anul trecut, in august, edilul-sef Sorin Oprescu anuntase ca primaria renunta la aceasta investitie.
Proiectul va fi derulat de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), institutie subordonata municipalitatii. Ceasurile vor avea ornamente si cifre din aur industrial de 24 carate, conform unui anunt de licitatie, consultat de NewsIn.

Firma castigatoare a licitatiei, Solutii Urbane S.R.L., va trebui, pe langa placarea ceasurilor cu aur, sa le inscriptioneze cu textul "Bucuresti, ... (locul de amplasare a ceasului), 1459 (anul primei mentionari documentare a orasului - n.r.)". Literele vor fi trebui sa fie in relef si aurite.

Ceasurile vor avea in memorie minimum 30 de melodii, care sa se auda la fiecare sfert si jumatate de ora, precum si din 60 in 60 de minute. Va exista insa posibilitatea de programare in sistem de liniste, astfel incat ceasurile sa nu faca zgomot pe timpul noptii.

Ceasurile vor fi amplasate in Piata Constitutiei, str. Traian (Calea Calarasilor), Calea Vitan (Posta), Foisorul de Foc (statia RATB), Piata Urmuzache, Gradina Botanica, Bulevardul Unirii (Mircea Voda), Piata Iancului, Baba Novac, Bucur Obor, Parcul Carol, Piata Sf. Gheorghe, Parcul Cismigiu, Parcul Circului, Parcul Herastrau, Parcul Tineretului, Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Unirii si la strandul Dambovita.

"Necesitatea reviziei, repararii si repunerii in functiune a acestor obiective rezulta din importanta estetica si functionala pe care o au aceste ceasuri in cadrul urbanistic unde sunt amplasate, necesitatea creerii si mentinerii unui peisaj agreabil si util pe respectivele amplasamente", se mai arata in anuntul de licitatie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Comisia Europeană aşteaptă un declin al economiei României de 6% în 2020
Setari Cookie-uri