Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea pirateriei in transport, scolile de soferi urmand sa primeasca amenzi de pana la 15.000 de lei daca nu detin autorizatie, iar pentru transportul public neautorizat vor fi retinute placutele si certificatul de inmatriculare.

Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta privind intarirea controlului in scopul combaterii transportului ilicit de persoane, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, potrivit NewsIn.

Potrivit actului normativ, scolile de soferi si instructorii auto independenti vor primi amenzi de la 10.000 la 15.000 de lei daca pregatesc persoane pentru obtinerea permisului fara a detine autorizatie sau daca au autorizatia suspendata, anulata, expirata ori declarata pierduta.

Actul normativ interzice activitatea de taximetrie in alta localitate decat cea pentru care s-a emis autorizatia de transport. In cazul utilizarii unui autoturism 8+1 pentru transportul public de persoane fara a detine autorizatie, politistii retin placutele si certificatul de inmatriculare si aplica o amenda. In ceea ce priveste transportul public local, constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac atat de reprezentantii primariei, cat si de politisti.

"Prin introducerea acestor noi reglementari, Guvernul sprijina operatorii si transportatorii onesti si incurajeaza desfasurarea activitatii de transport intr-un cadru legal", a declarat Ioana Muntean. Actul normativ adoptat de Guvern il completeaza pe cel care reglementeaza activitatea scolilor de soferi si a instructorilor, dar si legislatia privind transportul cu taxiul - Legea 92/2007.

Reprezentantii Guvernului s-au angajat, printr-un protocol incheiat cu transportatorii autorizati, sa promoveze un act normativ privind combaterea pirateriei in transport, dar si o Lege unica a transporturilor. In urma semnarii protocolului, transportatorii au decis sa amane protestele. Transportatorii autorizati spun ca pirateria le afecteaza afacerile si ca pierderile inregistrate la bugetul de stat din cauza acestui fenomen depasesc 300 de milioane de euro anual.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
STB upgradeaza sistemul de taxare. Incarcarea cardurilor, ingreunata