Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat la finalul discutiilor cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) ca "unul dintre rezultatele analizei" il reprezinta si cresterea economica negativa, insa nu a precizat o cifra in acest sens.
Este unul dintre rezultatele analizei", a raspuns Sebastian Vladescu (foto) intrebat fiind daca ia in considerare o crestere negativa in acest an, dupa ce initial se vorbea despre o crestere economica a Romaniei de 1,3% in 2010, iar ulterior de 0,8%, scrie NewsIn.

In 2009, produsul intern brut (PIB) al Romaniei a scazut cu 7,1%.

Declaratia ministrului Finantelor vine la scurt timp dupa ce ministrul Transporturilor avertiza ca economia Romaniei va scadea si in 2010 daca Fondul Monetar International nu va accepta cresterea deficitului bugetar, estimat in prezent la 5,9% din PIB.

Ulterior, la finalul discutiilor de luni cu reprezentantii Fondului, Radu Berceanu a precizat ca FMI nu accepta cresterea deficitului bugetar pentru a aloca mai multi bani pentru investitiile in infrastructura, ci recomanda Guvernului sa reduca alte cheltuieli pentru a investi banii economisiti.

Ministrul Finantelor Publice nu a dorit sa comenteze pe marginea posibilitatii cresterii taxelor sau a cotei unice, sustinand ca, din punctul de vedere al Guvernului, "dezbaterea se va incheia cand se va semna scrisoarea de intentie".

La randul sau, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, nu a dorit sa comenteze despre tinta de deficit si posibilitatea majorarii acesteia sau despre cresterea taxelor, precizand ca nu poate discuta despre asta pana la finalizarea discutiilor.

Referitor la evolutia veniturilor bugetare din primele luni, Franks a precizat ca "in primele luni, veniturile au fost ceva mai scazute decat ne asteptam, dar suntem convinsi ca situatia se va remedia".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri