"Oricand se poate relua negocierea, orice se poate renegocia, dar vreau sa stiti ca este si o chestiune de timp si oricum trebuie sa raspundem cum reducem cheltuielile bugetare", a spus Basescu, intr-o scurta declaratie de presa dupa intalnirea intre Guvern, sindicate si patronate, intrebat cum a primit propunerea ca unele masuri cu Fondul sa fie renegociate, potrivit NewsIn.

Seful statului a mai mentionat ca este pentru prima data cand Acordul este distribuit in avans sindicatelor si patronatelor si partidelor politice pentru observatii. De asemenea, el a mai precizat ca scrisoarea suplimentara catre FMI trebuie discutat si avizat in CES, care e structura legala.

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat dupa discutiile intre Executiv, sindicate si patronate, ca presedintele Traian Basescu a cerut ca scrisoarea suplimentara cu FMI sa nu fie validata de Guvern pana nu va fi discutata in Consiliul Economic si Social.

Hossu a spus ca discutarea documentului va avea loc vineri la ora 10.00, in CES.

Daca scrisoarea suplimentara cu FMI va fi modificata in urma propunerii sindicatelor si patronatelor, aceasta va fi reformulata, iar o delegatie a FMI trebuie sa revina in Romania pentru discutarea documentului in noua forma, a mai adaugat liderul sindical.