Curtea de Conturi cere suspendarea din functie a directorului Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), Radu Popa (foto), in urma unui raport privind mai multe nereguli sesizate in contractele incheiate de aceasta institutie.
In plus, inspectorii Curtii au dat aviz favorabil sesizarii procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), scrie NewsIn.

In raportul Curtii de Conturi este mentionat si contractul incheiat de ALPAB cu S.C. Solutii Urbane SRL, in august 2009. Firma a primit aproape 3,4 milioane de lei pentru a instala si intretine zece ceasuri stradale placate cu aur industrial. Potrivit raportului, ceasurile nu au fost instalate in 90 de zile, asa cum prevede contractul. Doar doua ceasuri au fost instalate la timp, restul ajungand in depozitul central Ghencea, cu o intarziere de cinci luni dupa data platii. In concluzie, documentul mentioneaza ca abaterea se ridica la aproape trei milioane de lei.

In replica, oficialii primariei spun ca se fac presiuni ce ar viza, de ceva vreme, mai multe institutii subordonate municipalitatii. "Eu nu am primit acel raport. Normal, eu, ca sef al unitatii, trebuie sa-l primesc, daca este unul nou. (...) Sa se verifice, sa se contraverifice, nu am nimic impotriva controalelor, dar atunci cand se transforma in hartuire, ca asta se intampla de un an, din toate partile, iti pui un semn de intrebare si nu stii sa raspunzi", a declarat primarul general Sorin Oprescu.

La jumatatea lunii martie, NewsIn a relatat ca primaria a platit ceasurile desi, in august 2009, anuntase ca renunta la aceasta investitie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri