In plus, inspectorii Curtii au dat aviz favorabil sesizarii procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), scrie NewsIn.

In raportul Curtii de Conturi este mentionat si contractul incheiat de ALPAB cu S.C. Solutii Urbane SRL, in august 2009. Firma a primit aproape 3,4 milioane de lei pentru a instala si intretine zece ceasuri stradale placate cu aur industrial. Potrivit raportului, ceasurile nu au fost instalate in 90 de zile, asa cum prevede contractul. Doar doua ceasuri au fost instalate la timp, restul ajungand in depozitul central Ghencea, cu o intarziere de cinci luni dupa data platii. In concluzie, documentul mentioneaza ca abaterea se ridica la aproape trei milioane de lei.

In replica, oficialii primariei spun ca se fac presiuni ce ar viza, de ceva vreme, mai multe institutii subordonate municipalitatii. "Eu nu am primit acel raport. Normal, eu, ca sef al unitatii, trebuie sa-l primesc, daca este unul nou. (...) Sa se verifice, sa se contraverifice, nu am nimic impotriva controalelor, dar atunci cand se transforma in hartuire, ca asta se intampla de un an, din toate partile, iti pui un semn de intrebare si nu stii sa raspunzi", a declarat primarul general Sorin Oprescu.

La jumatatea lunii martie, NewsIn a relatat ca primaria a platit ceasurile desi, in august 2009, anuntase ca renunta la aceasta investitie.