Potrivit listei cu veniturile nete platite de Ministerul Satanatii angajatilor din aparatul central al institutiei, ministrul Cseke Attila a incasat in aprilie un venit net de 5.316 lei.

Pe de alta parte, cei sapte soferi ai institutiei au avut venituri salariale superioare celor ale unor inspectori, consilieri si experti, chiar si cu grad profesional maxim, care au incasat putin peste 1.100 de lei. De aemenea, ministerul are si patru "curieri personali" printre angajati, cu salarii cuprinse, in aprilie, intre 1.589 si 2.801 de lei, scrie NewsIn.

Totodata, in structura centrala a institutiei, 13 angajati sunt mai bine platiti decat ministrul. Astfel, secretarul general a primit in aprilie 9.793 de lei, acesta fiind si cel mai mare venit achitat de institutie, mai mare decat cel incasat de secretarul general, adica 7.693 de lei. Si tot in Ministerul Sanatatii, cei doi secretari de stat au incasat cate 4.693 de lei, in aprilie.

Doi consilieri din MS au primit, si ei, salarii mai mari decat Cseke Attila. Astfel, un consilier afaceri europene a primit 7.911 de lei, iar un consilier diplomatic a incasat 6.564 de lei. Totodata, doi directori generali au primit si ei venituri de aproximativ 7.000 de lei, in timp ce si doi dintre adjunctii lor au incasat venituri mai mari decat seful institutiei.

Potrivit unei note din documentul in care sunt prezentate veniturile platite de Ministerul Sanatatii in aprilie, in veniturile nete este inclusa si cota parte din premiul anual aferent anului 2009, platit luna trecuta, conform programarii Ministerului de Finante.

Presedintele Traian Basescu le-a cerut reprezentantilor coalitiei de guvernare, in 20 mai, sa asigure transparenta in ce priveste cheltuielile salariale din sectorul public si a solicitat guvernului sa dea dovada de maxima deschidere fata de sindicate si opozitie, informandu-i asupra masurilor pe care le va lua.