Venituri mari au incasat si cei doi adjuncti ai inspectorului general, care au primit 7.129 de lei si, respectiv, 8.299 de lei, iar cei sase directori din institutie au inregistrat venituri nete cuprinse intre circa 4.500 si putin peste 6.300 de lei, potrivit listei cu veniturile salariale nete achitate personalului din Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF), citata de NewsIn.

De asemenea, in cadrul Unitatii de Management a Proiectului - Directia de Implementare a Sistemului Integrat de Securitate a Frontierei (UMP - DISISF) sunt incadrate 50 de persoane, cel mai mare venit, 6.556 de lei, fiind incasat in aprilie de contabilul sef. Seful unitatii a incasat, in aceeasi luna, un venit net de 6.028 de lei.

IGPF a achitat in aprilie venituri catre 1.459 de persoane.

Presedintele Traian Basescu le-a cerut reprezentantilor coalitiei de guvernare, in 20 mai, sa asigure transparenta in ce priveste cheltuielile salariale din sectorul public si a solicitat guvernului sa dea dovada de maxima deschidere fata de sindicate si opozitie, informandu-i asupra masurilor pe care le va lua.