”Solo Per Due” a devenit faimos drept cel mai mic restaurant din lume. Și asta nu din cauză că ar fi în vreo zonă aglomerată din Torino sau Milano, unde spațiul este extrem de scump; dimpotrivă, localul e într-un sat uitat de lume, la nord de Roma.

Deși ca suprafață ”Solo Per Due” ar putea să nu mai fie cel mai mic restaurant din lume – salonul are aproape 50 de metri pătrați – ce i-a adus acest titlu este faptul că poate primi doar doi clienți. Practic, este un loc romantic pentru un cuplu care vrea să ia masa în intimitate. Mulți dintre îndrăgostiții care vin aici își și scriu poveștile într-un volum pus în fața șemineului.

”Solo Per due” se află în satul Vacone, aproape de Rieti dar departe de orice drum național - cu mașina faci un pic peste o oră din Roma. Acum peste 2.000 de ani, aici era vila poetului Horațiu, ale cărei ruine pot fi văzute de cei care fac o plimbare după masă. Restaurantul este adăpostit într-o clădire ceva mai nouă, din secolul al XIX-lea, și este înconjurat de o grădină cu palmieri.

Nu ai însă mari șanse să găsești masa liberă la ”Solo Per Due” dacă te-ai hotărât brusc să iei cina acolo, scrie CNN. Rezervările se fac cu cel puțin 10 zile înainte – dar, în realitate, ca să prinzi un loc trebuie să le faci cu luni bune înainte. De asemenea, dacă nu confirmi cu jumătate de oră înainte că vei ajunge la timp, riști să ți se anuleze rezervarea.

Nu există un meniu; fiecare cuplu anunță din timp ce ar dori, iar prețul unei mese începe de la 500 de euro pentru două persoane. În această sumă nu este inclusă băutura sau aranjamentele florale de pe masă. De asemenea, nu se poate plăti cu cardul (dar există varianta transferului bancar)

Proprietarii restaurantului sunt o echipă de trei chefi celebri, ale căror identități sunt însă secrete – singurul mod de a le afla este să faci rezervare la ”Solo Per Due” și să-i întâlnești. Chelnerul este permanent disponibil, dar stă ascuns în spatele unui paravan dacă nu îl chemi sunând din clopoțel.

Ideea, a explicat unul dintre misterioșii proprietari ai localului, i-ai venit după ce a fost nevoit să ia masa în repetate rânduri în restaurante aglomerate din Roma unde, pentru că era însoțit doar de fiul său, primea cea mai mică mai proastă masă, eventual și lângă WC. Astfel că s-a gândit să creeze un loc special pentru cei care vor să ia masa doar în doi. Pe lângă prânz sau cină, localul oferă și posibilitatea de a veni și a pleca cu o limuzină privată și chiar și un spectacol privat de artificii.

Dacă vrei să faci o rezervare, găsești AICI toate informațiile de contact.

Sursa foto: Solo Per Due

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri