Încrederea cetăţenilor israelieni în guvernul condus de premierul Benjamin Netanyahu se situează la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani, potrivit unui sondaj publicat luni, relatează EFE şi The Times of Israel, conform Agerpres.

Pe fondul războiului din Gaza, declanşat de atacul terorist din 7 octombrie comis de gruparea islamistă palestiniană Hamas pe teritoriul israelian şi în care 1.400 de persoane au fost ucise, iar cel puţin 222 au fost răpite, doar 20,5 % dintre persoanele chestionate au declarat că încă mai au încredere în guvernul premierului Benjamin Netanyahu pentru a gestiona actuala criză.

Conform sondajului, realizat de Israel Democracy Institute, doar 20,5% dintre israelienii evrei şi 7,5% dintre israelienii arabi intervievaţi şi-au exprimat încrederea în guvernul condus de Netanyahu, considerat cel mai de dreapta din istoria Israelului. În iunie, proporţia sprijinului exprimat era de 28% şi, respectiv, 18% din partea segmentului respectiv de populaţie.

Referitor la posibilitatea ca guvernul israelian să negocieze cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor, 17,5% dintre cei intervievaţi cred că negocierile ar trebui să aibă loc acum, chiar dacă asta înseamnă oprirea luptelor; 32% cred că negocierile ar trebui să aibă loc chiar dacă au loc lupte, în comparaţie cu 14% care cred că negocierile pot avea loc doar la sfârşitul războiului şi 23,5% care consideră că nu ar trebui negociat în niciun caz.

Pe de altă parte, sondajul arată confuzia şi divizarea existente în societatea israeliană cu privire la întrebarea dacă guvernul are un plan clar de acţiune pentru următoarele faze ale războiului.

În acest sens, doar 8% dintre cei intervievaţi şi-au exprimat convingerea deplină că guvernul are un plan de acţiune concret; 35% au spus că ei cred că există un plan; 15% consideră că nu există un astfel de plan, iar 32% au exprimat îndoieli cu privire la existenţa acestuia.

În acelaşi timp,cotidianul israelian Yedioth Ahronoth a dezvăluit luni că trei membri ai cabinetului Netanyahu, ale căror nume nu sunt făcute publice, se gândesc să demisioneze ca răspuns la incapacitatea guvernului şi a sistemului de securitate de a preveni ceea ce s-a întâmplat la 7 octombrie şi de a gestiona consecinţele atacului.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri