Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a îndemnat „lumea să fie alături de Israel pentru a învinge Hamas”, după atacul sângeros întreprins de mişcarea palestiniană împotriva Israelului, pe 7 octombrie, informează AFP, citată de Agerpres.

"La fel cum lumea s-a unit pentru a învinge nazismul (...), lumea trebuie să fie alături de Israel pentru a învinge Hamas", a declarat Netanyahu în cea de-a 11-a zi de război împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza.

Benjamin Netanyahu a făcut aceste declaraţi în timpul unei conferinţe de presă la Tel Aviv, susţinută alături de cancelarul federal german Olaf Scholz, unul dintre liderii europeni care a întreprins o vizită în Israel după atac.

"Barbaria la care am fost martori, comisă de ucigaşii din Hamas veniţi din Gaza, este cea mai gravă crimă comisă împotriva evreilor după Holocaust", a mai declarat Netanyahu.

La rândul său, cancelarul german a subliniat că "glorificarea şi celebrarea violenţei sunt inumane şi detestabile".

"Contrar Hamas, care vrea să se folosească de locuitorii din Gaza ca de nişte scuturi umane, preocuparea noastră îi include şi pe ei", a adăugat Olaf Scholz, afirmând că vrea "să protejeze civilii şi să evite pierderile civile".

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel din 7 octombrie până în prezent, majoritatea civili ucişi chiar în ziua atacului, cel mai sângeros de după înfiinţarea statului Israel.

Loviturile israeliene asupra Fâşiei Gaza au ucis circa 3.000 de persoane, majoritatea civili palestinieni, potrivit autorităţilor locale.

Guvernul german "îşi va continua eforturile umanitare, pentru a atenua suferinţa populaţiei civile", a mai spus Scholz, precizând că a evocat cu Benjamin Netanyahu posibilitatea unui "mai bun acces al ajutorului umanitar în Fâşia Gaza".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri