Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că exclude orice încetare a focului sau livrare de combustibil în Fâşia Gaza până când cei 241 de ostatici deţinuţi acolo de Hamas nu vor fi eliberaţi, relatează AFP, citată de Agepres.

"Nicio livrare de benzină, niciun muncitor (palestinian) în Israel şi nicio încetare a focului fără eliberarea ostaticilor noştri", a declarat Netanyahu într-un discurs.

Fâşia Gaza condusă de Hamas este bombardată fără încetare de Israel ca represalii pentru un atac fără precedent asupra teritoriului israelian de către mişcarea islamistă la 7 octombrie.

De atunci, potrivit autorităţilor israeliene, cel puţin 1.400 de persoane au murit de partea israeliană, majoritatea civili ucişi pe 7 octombrie în cel mai sângeros atac din istoria Israelului.

În acea zi, 241 de persoane au fost, de asemenea, răpite de Hamas şi duse în Gaza, potrivit autorităţilor israeliene.

Israelul impune un "asediu complet" asupra micului teritoriu unde 2,4 milioane de palestinieni încearcă acum să supravieţuiască fără necesităţile de bază şi sub bombardamente care au ucis deja peste 10.300 de persoane, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Penuria de combustibil, pe care Israelul a interzis-o de la începutul asediului, a dus la închiderea mai multor servicii vitale, inclusiv a spitalelor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri