Deputatul liberal Mircea Cosea a anuntat ca va prezenta in cursul saptamanii viitoare in Parlamentul European o pozitie a Romaniei privind directiva Bolkenstein. Cosea a declarat ieri ca prezentarea sa va fi introdusa in luarea de pozitie a Poloniei, ingrijorata de perspectiva adoptarii acestei reglementari, scrie Rompres.

El a precizat, insa, ca adoptarea directivei nu inseamna ca angajatorii din UE vor fi obligati sa-i plateasca pe muncitorii romani cu 300 de euro pe luna, cum a relatat presa, dar ca, in mod cert, potrivit principiului tarii de origine, salariile muncitorilor romani vor fi sub nivelul mediu de salarizare al pietei pe care lucreaza. „E greu de presupus ca va exista o modificare radicala a acestei directive“, a spus Cosea, care a precizat ca la nivelul grupurilor politice socialiste si liberale din PE exista o preocupare evidenta pentru revenirea asupra argumentului tarii de origine.

In opinia sa, aceasta directiva ar trebui sa faca obiectul unor discutii foarte serioase pe care Romania va trebui sa le poarte la Bruxelles si la Strasbourg . Totusi, secretarul de stat in MIE, Leonard Orban, a atras atentia miercuri ca directiva Bolkenstein, privind piata serviciilor din UE, este un proiect inca neadoptat si nu se refera la salarizarea angajatilor.