"Macedonia este interesata sa se alature proiectului si sa ajunga la un acord privind evaluarea tehnica si economica, ce va raspunde la doua intrebari privind eficienta economica si fezabilitatea tehnica", a spus Miller, potrivit NewsIn.

"Acest lucru va dura doua sau trei luni", a adaugat el. "In toamna vom sti raspunsurile la aceste intrebari si vom lua decizia", a precizat directorul Gazprom.

El a precizat si ca gazoductul ar putea trece si prin Romania. "Posibilitatea participarii Romaniei la proiectul South Stream a fost ridicata, in contextul construirii unei conducte de tranzit", a afirmat el.

Ministrul roman al energiei, Adriean Videanu, a discutat saptamana aceasta, la Moscova, cu seful Gazprom despre proiectul South Stream. Potrivit presei ruse, Rusia va inlocui, probabil, Bulgaria cu Romania in proiectul de gazoduct, in conditiile in care Sofia a suspendat alte doua proiecte energetice comune cu Moscova.

De altfel, un purtator de cuvant al Gazprom a afirmat ca, in urmatoarele luni vor fi calculate costurile totale ale constructiei tronsonului din Romania.

Costul total al constructiei South Stream este estimat la 25 de milioane de euro. Conducta va lega Rusia de Uniunea Europeana, ocolind Ucraina.

Gazprom a anuntat saptamana trecuta, intr-un comunicat, ca este pregatit sa construiasca South Stream in 2013.