Ministrul Finantelor: Un impozit diferentiat ar fi reglat mai mult deficientele

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca s-a discutat in Guvern o varianta de impozit diferentiat, si a admis ca acesta ar fi reglat mai mult din deficientele sistemului bugetar si fiscal, insa nu poate fi implementat in paralel cu taierea salariilor, transmite NewsIn.
Vladescu a fost intrebat daca este adevarat ca s-a discutat in sedinta de Guvern de sambata despre o varianta de impozit diferentiat, care a fost respinsa deoarece ar fi venit dinspre PSD, ministrul confirmand ca aceasta varianta a fost discutata, insa sustinand ca, cel putin in prezenta lui, nu a fost respinsa o optiune, deoarece ar fi fost "politica".

"Va mai pot da vreo cinci sau cincisprezece variante care au fost discutate ieri sa acum o luna si jumatate. Aceasta varianta pe care o sustineti dvs in acest moment este una dintre variantele pe care le-am discutat. Guvernul a decis ca in acest moment majorarea TVA este optiunea pe care o vom implementa, aceasta este optiunea cu care mergem inainte", a spus Vladescu.

Intrebat daca din punctul sau de vedere era o varianta mai buna, ministrul Finantelor a spus ca un impozit diferentat aplicat tuturor formelor de venit, inclusiv pensiilor, ar fi reglat mai mult din deficientele sistemului bugetar si fiscal, insa nu daca ar fi aplicata in paralel cu reducerea de 25% a salariilor.

"Personal, cred ca o varianta cu impozit diferentiat, care sa se aplice tuturor formelor de venituri, inclusiv pensiilor, ar fi fost o varianta care regla ceva mai mult din deficientele sistemului nostru bugetar si fiscal in acest moment. Din pacate, in momentul in care reduci salariile cu 25%, e greu sa vii cu cote diferentiate de taxare pe partea superioara a veniturilor, pentru ca unii oameni ar fi riscat sa piarda 40-50% din venituri. (...) Putea fi o solutie, acum nu poate fi implementata in paralel cu reducerea salariilor cu 25%", a explicat ministrul, la Antena 3.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri