Compania Deloitte Consultanta Bucuresti va incasa 14,5 milioane lei (3,4 milioane euro) de la Hidroelectrica pentru a oferi producatorului de energie consultanta in selectarea investitorilor care vor construi hidrocentrala Tarnita-Lapustesti, judetul Cluj, proiect evaluat la peste un miliard euro.

Consultantul a fost selectat in urma unei licitatii restranse pe care Hidroelectrica a organizat-o la 25 august, si la care a primit cinci oferte, potrivit unui anunt al companiei de stat, potrivit Mediafax.

Valoarea estimata initial a contractului era de 21,16 milioane lei.

Directorul general adjunct al Hidroelectrica, Traian Oprea, a declarat in luna august ca Tarnita va fi functionala in anul 2017.

Hidrocentrala va fi construita de Hidroelectrica in parteneriat cu unul sau doi parteneri. Hidroelectrica este controlata de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.

Producatorul de electricitate a inregistrat la sapte luni un profit operational de 890 milioane lei, cu 48% mai mare fata de nivelul din perioada similara a anului trecut si cu 100 milioane lei peste intregul castig operational din 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Pret record la energia electrica. Motivele cresterii sunt neclare