In luna octombrie, castigul salarial mediu nominal brut si net nu s-a modificat fata de luna precedenta, mentinandu-se la aceleasi valori (1.846 lei, respectiv 1.340 lei).

Nivelurile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (3276 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (796 lei).

Indicele castigului salarial real pentru luna octombrie 2010 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 99,5%.

Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 112,1%, cu 0,6 puncte procentuale mai mic fata de cel inregistrat in luna septembrie 2010.

In luna octombrie 2010, castigul salarial mediu net realizat in diferite activitati ale economiei nationale a inregistrat, fata de luna precedenta, in aproape egala masura cresteri, in unele, si, respectiv, scaderi in altele.

Comparativ cu luna octombrie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a scazut cu 2,5%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 90,4%.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Votul in Parlament asupra bugetului pe 2019, programat pentru vineri