Ministerul Sănătății a venit cu câteva clarificări privind purtarea măștii de către elevi la orele de educație fizică. Informațiile sunt transmise îăn contextul în care în urmă cu câteva zile, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației s-a declarat deranjat de faptul că România este singura țară din Europa în care elevii sunt nevoiți să poarte masca de protecție împotriva COVID-19, la orele de educației fizică. Totodată, mai multe sindicate au transmis că elevii nu ar trebui să poare măști la orele de educației fizică.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății face următoarele precizări cu privire la propunerile de completare a Ordinului ministrului Educației și ministrului Sănătății nr. 3.235/93/4.2.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică referitoare la purtarea măștilor de protecție în timpul activităților sportive.

Masca doar în interior pentru elevii care fac activități sportive

1. Ministerul Sănătății susține ferm purtarea măștii în timpul activităților sportive care se desfășoară în interior. Activitățile sportive în aer liber se pot desfășura fără purtarea măștii de protecție, cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi.

2. Datele care stau la baza deciziilor Ministerului Sănătății:

  • incidența în creștere a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic;
  • creșterea cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă și a numărului claselor/grupelor suspendate, conform datelor oficiale; astfel, în perioada 23 februarie - 1 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat:

- 405 infectări în rândul elevilor până la data de 1 martie 2021;
- 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic până la data de 1 martie 2021;
- 494 de clase/grupe au suspendat activitatea în perioada 23 februarie - 1 martie 2021;

  • numărul în creștere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7, precum și repartiția lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere și contagiozitate crescută la copii.

De asemenea, trebuie subliniate următoarele aspecte:

  • în timpul efortului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere;
  • măsura relaxării purtării măștilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susținut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activități școlare;
  • mai multe țări au luat decizia sistării complet a activităților sportive.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri