Opel a publicat primele imagini oficiale cu noul Frontera, un SUV compact înrudit cu Citroen C3 Aircross care va înlocui îmbătrânitul Opel Crossland. Modelul va fi disponibil atât cu motoare termice ce beneficiază de tehnologie mild-hybrid, dar și cu propulsie 100% electrică.

Germanii încearcă să curețe imaginea unui nume asimilat cu probleme tehnice, o ținută de drum îndoielnică și o calitate a construcție care lasă de dorit. Toate acestea erau apanajele vechiului Frontera, SUV cu elemente de crossover construit de Opel preț de două generații în anii '90-'00. Mașina era, de fapt, doar un Isuzu MU cu altă siglă, grupul General Motors comercializând acest model și sub brandurile Chevrolet și Holden, în funcție de piața de desfacere.

Acum, însă, numele Frontera se va afla pe hayonul unui autoturism complet nou care ascunde arhitectura Smart Car, o evoluție a platformei CMP / eCMP. Din punct de vedere estetic, Frontera împarte câteva elemente vizuale cu Mokka, noua siglă Opel Blitz debutând aici în mijlocul măștii frontale „Vizor” care definește imaginea Opel deja de câțiva ani. Opel Frontera se va adresa unei game largi de clienți care doresc să iasă în evidență. Este ideal pentru mediul urban și suburban și, în același timp, oferă clienților noștri o experiență de reîncărcare“, a declarat Florian Huettl, CEO Opel, citat într-un comunicat.

Rămâne de văzut cum va fi primit noul Frontera, dar se vede că Opel s-a străduit să-i dea SUV-ului un aspect robust, mai ales prin zonele pătrățoase din spate. În față, farurile Eco LED cu fază lungă automată sunt incorporate în masca fumurie, acest „vizor” fiind susținut de o deschidere de răcire trapezoidală în treimea inferioară, imediat deasupra plăcuței de înmatriculare. Farurile sunt formate din cu trei blocuri de iluminare separate de inserții în culoarea caroseriei.

Partea laterală dezvăluie un montant C distinct, care împarte vizual habitaclul. În rest, pasajele pronunțate ale roților și aripile confer un aspect solid noului Frontera. La interior, Opel a decis să îmbine modernitatea cu elemente tradiționale, adică cu butoane care domină consola centrală. Pe bord sunt poziționate două ecrane, unul pentru infotainment și celălalt pentru instrumentar. Vorbim de două ecrane de câte 10 inci fiecare ce formează cockpit-ul „Pure Panel”.

Opel se laudă și cu niște scaune noi, cu tehnologie inovatoare, care te ajută să nu te simți anchilozat după un drum lung. Caracteristica patentată Intelli-Seat de pe scaunele din față este o fantă care reduce presiunea asupra coccisului. Tapițeria scaunelor este disponibilă, de asemenea, dintr-un material reciclat complet sustenabil. Încărcarea wireless pentru device-uri și două porturi USB nu lipsesc din interior.

Cu scaunele din spate ridicate, Frontera oferă deja peste 460 de litri de spațiu pentru bagaje în portbagaj – cu scaunele rabatate, capacitatea crește la până la 1.600 litri. Flexibilitatea suplimentară este asigurată de fracționarea 60:40 a banchetei din spate, în timp ce o a doua podea de încărcare este oferită standard. Capacitatea de încărcare a plafonului este de peste 200 de kilograme, iar clienții pot alege opțional șinele de plafon.

Opel nu a oferit detalii cu privire la propulsoarele de pe Frontera, dar putem să tragem cu ochiul la motoarele din curtea Stellantis pentru a ne face o idee. Astfel, noul model va fi oferit cel mai probabil cu un agregat turbo de 1,2 litri mild-hybrid cu arhitectură de 48v. Versiunea 100% electrică va veni cu un singur motor electric, pe puntea față. Mai multe informații vor fi furnizate în viitorul apropiat deoarece Frontera va intra în producție în vara acestui an și va fi plasat între Mokka și Grandland în gama Opel.

Sursa foto: Opel

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri