Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că "slăbiciunea Rusiei este evidentă", apreciind că Ucraina protejează restul Europei, relatează AFP şi Reuters.

În prima sa reacţie la evenimentele din Rusia, Zelenski a spus că acela care "alege drumul răului se autodistruge", făcând referire la Vladimir Putin care, potrivit lui "trimite sute de mii de persoane la război pentru a sfârşi prin a se baricada în regiunea Moscova pentru a se proteja de cei pe care el însuşi i-a înarmat", conform Agerpres.ro.

"Slăbiciunea Rusiei este evidentă. O slăbiciune totală", a postat el pe reţeaua Telegram. De asemenea, a mai afirmat liderul ucrainean, "este de asemenea evident că Ucraina este capabilă să protejeze Europa împotriva unei contaminări de către răul şi haosul rus".

"Cu cât mai mult îşi ţine Rusia trupele şi mercenarii pe teritoriul nostru, cu atât mai mult haos, suferinţă şi probleme va avea ea însăşi mai târziu", a mai spus Zelenski.

"Rusia a folosit propaganda pentru a-şi masca slăbiciunea şi prostia guvernului. Şi acum haosul este atât de mare că nimeni nu poate minţi asupra acestui subiect", a conchis Zelenski.

În această dimineață, Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a afirmat că a intrat în Rusia cu trupele sale și a ocupat orașul Rostov cu scopul de a răsturna conducerea militară, spunând că este "gata să moară" împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a "elibera poporul rus". Cu o zi înainte, șeful mercenarilor a acuzat armata că a tras în trupele sale.

Pe parcursul zilei, mai multe s-au dus între armata rusă și trupele Wagner, apărând informații cum că oamenii lui Prigojin continuă marșul către Moscova, reușind să preia controlul unui alt oraș, Voronej.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri