Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a declarat, cu ocazia Zilei Învăţătorului, că revendicările profesorilor, "perfect întemeiate", trebuie să îşi găsească rezolvarea potrivită, astfel încât aceştia să îşi recapete "demnitatea şi rolul de frunte în societate", scrie Agerpres.

"Profit de această zi pentru a vorbi puţin de revendicările profesorilor. Perfect întemeiate, ele trebuie să îşi găsească rezolvarea potrivită astfel încât aceştia să îşi recapete demnitatea şi rolul de frunte în societate. Am totuşi un gând pe care vreau să-l împărtăşesc: activitatea didactică este parte profesie, parte vocaţie. Şi cred cu tărie că partea de vocaţie ar trebui să fie cea care, fără a abdica de la ceea ce cer, să îi facă pe dascăli să nu pună între paranteze două generaţii de copii", precizează ministrul Culturii, pe Facebook.

Astfel, continuă el, câteva sute de mii de elevi au muncit din greu pentru a trece examene importante pentru viaţa lor, Evaluarea naţională şi Bacalaureatul.

"Stimaţi profesori, femei şi bărbaţi cu vocaţia aducerii luminii în minţile fragede, mergeţi în şcoli şi duceţi încă două generaţii de copii pe drumul învăţăturii. Iar pentru cele pe care le cereţi, nimic nu vă împiedică să luptaţi în continuare", mai scrie Romaşcanu.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri