Moneda nationala a pierdut avansul din debut, cotatiile revenind aproape de 4,11 lei/euro, nivel similar cu cel de vineri, in timp ce valutele din regiune au trecut pe scadere si afisau pierderi de pana la 0,5%.
In jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,1090 - 4,1100 lei/euro, putin mai jos fata de cotatiile de la finalul sedintei de vineri, de 4,1100 - 4,1125 lei/euro, potrivit Mediafax.

La deschidere, bancile schimbau euro pentru 4,1080 - 4,1090 lei, iar in prima parte a zilei cotatiile au atins un minim de 4,1040 lei/euro.
Potrivit dealerilor, au fost incercari de apreciere a leului, dupa anuntarea inflatiei pentru luna martie, insa dupa minimul mentionat cursul a inceput sa urce treptat, fara sa depaseasca 4,11 lei/euro.

INS a anuntat luni dimineata ca inflatia anuala a urcat de la 7,6% in februarie la 8,01% in martie, atingand maximul din august 2008, dupa ce rata lunara s-a situat la 0,6% in principal ca urmare a scumpirii cartofilor, fructelor proaspete, zaharului si combustibililor.

"Inflatia ridicata ar putea indica inclinatia BNR de a favoriza o apreciere a leului pentru a tempera cresterea preturilor bunurilor importate. De asemenea, o presiune ascendenta asupra ratelor de dobanda pare probabila, mai ales asupra celor pe termen lung deoarece se pare ca inflamarea inflatiei dupa majorarea TVA nu mai poate fi privita drept un soc temporar precum sugera BNR", considera analistii ING Bank intr-un raport emis luni.

De asemenea, analistii citati spun ca atingerea limitei superioare a ratei anuale agreata cu FMI pentru sfarsitul lunii iunie, de 8,8%, induce automat consultatii cu FMI in ceea ce priveste deciziile de politica monetara.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat luni un curs de referinta cu 0,62 bani mai redus, de 4,1084 lei/euro. Fata de dolar, referinta a coborat cu 1,48 bani, la 2,8412 lei/dolar, si a atins minimul din 14 ianuarie 2010.

Pe piata monetara, dobanzile pentru sumele plasate pe termen de o zi au continuat sa coboare, de la 2,83 - 3,33% la 2,74 - 3,24%. O miscare similara au inregistrat si randamentele pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana, coborand de la 3,39 - 3,89% la 3,23 - 3,73%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri