"«La prima ta casa» este un nou produs de creditare ce se adreseaza persoanelor care nu au apelat inca la programul guvernamental", potrivit unui comunicat al Bancpost, scrie Mediafax.

Bana nu percepe comision de acordare, comision lunar de administrare, iar evaluarea imobilului este gratuita. In plus, asigurarea de viata nu este obligatorie.

Termenul de rambursare a creditului este de pana la 35 de ani, iar avansul pe care trebuie sa il acopere clientul este de 15% din valoarea imobilului.

Produsul de creditare este disponibil doar in euro.

Citeste si:

"In primele etape ale programului guvernamental, Bancpost a ajutat peste 650 de familii sa isi cumpere prima casa, clientii nostri avand media de varsta in jur de 30 de ani", a declarat George Georgakopoulos, director executiv Divizia Credite de Consum a Bancpost.

Guvernul a decis, la finele lunii martie, ca garantia statului la creditele contractate prin programul Prima Casa sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 metri patrati si doresc un confort sporit, bancile avand la dispozitie trei luni pentru a stabili daca accepta noile conditii. Premierul Emil Boc a spus la inceputul lunii aprilie ca a patra etapa a programului Prima Casa va incepe dupa sarbatorile de Paste.

Pana in prezent si alte banci, printre care Raiffeisen, CEC Bank, BCR si Millennium Bank, au lansat imprumuturi care pot fi acordate in conditii similare cu cele din cadrul programului Prima Casa.